13 juni 2024

Wonen met Stijl

Wonen in een Stijlvolhuis | Tips en Ideëen

arduin deurdorpel van COMPOSIETvakman.be

Een schuine buitendorpel op maat bij COMPOSIETvakman.be

Bij COMPOSIETvakman.be bestelt u de traditionele afgeschuinde dorpel met opkant van Belgisch blauwsteen – in de door u gewenste afmeting – eenvoudig online. Deze buitendeur dorpel van COMPOSIETvakman.be oogt traditioneel & sfeervol en is – naast praktisch – gewoon heel erg mooi. Deze dorpels zijn met name populair in combinatie met een buitendeur, voordeur, entreedeur, terrasdeur, tuindeur & garagedeur. 

Meer info over schuine dorpels.

De afgeschuinde drempel met opkant / opstand wordt ook wel deur waterslag & waterkering genoemd. Met deze buitendrempel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een optimale bescherming & afsluiting tegen water. De dorpel voorkomt dat er water en vocht – vanaf de deur – in de onderliggende spouwmuur, of andere onderliggende constructie, terecht komt. Daarnaast worden ook uw kozijnen beschermd tegen vocht. De afgeschuinde / aflopende lekdorpel – is de meest gebruikte buitendorpel, zeker in het geval van nieuwbouw.

arduin deurdorpel van COMPOSIETvakman.be

Met neuten?

Veelal wordt een afgeschuinde / aflopende arduin deurdorpel van COMPOSIETvakman.be gecombineerd met ‘neuten’. Bij ons kunt u de afgeschuinde buitendorpel direct online inclusief neuten bestellen, wel zo prettig. Deze specifieke neuten worden op de dorpel geplaatst en noemen ze ook wel eens een gecontramalde neut. Dit eindstuk / passtuk zorgt ervoor dat het gedeelte van de dorpel waar het kozijn op geplaatst wordt volledig vlak is. Aan beide zijkanten van de dorpel wordt een neut geplaatst die het aflopende gedeelte als het ware ‘opvult’, al dan niet gedeeltelijk t.b.v. het kozijn.

Bij het bestellen van een dorpel + neutenset kunt u – eenvoudig online – de ‘lengte’ van de neuten (A en B) en eventueel nog de maatvoering van de kleine ‘kozijnuitsparing’ per neut (A-1, A-2 en B-1, B2) invoeren. De extra prijs voor de neuten betreft een set prijs. U ontvangt dus – per buitendeur / voordeur dorpel – 2 neuten. Houd ter rekening mee dat de neuten los worden geleverd, u dient deze zelf nog te verlijmen.
Altijd een maatwerk afgeschuinde buitendorpel die precies bij uw wensen past – voordelig & eenvoudig online – bij composietvakman.be!