13 juni 2024

Wonen met Stijl

Wonen in een Stijlvolhuis | Tips en Ideëen

laken sloop

Basis voor je nachtrust

De basis van een goed opgemaakt bed is het gebruik van een laken sloop, om te voorkomen dat je geen goede nachtrust hebt is het rekening te houden met de stof. De verschillende stoffen hebben ieder zo hun eigenschappen, katoen kan lekker koel zijn in de zomer terwijl flanel perfect is in de winter. Een laken heeft ook een beschermende werking voor je matras, een sloop om het kussen schoon te houden en voor het reguleren van vocht.

laken sloop

Verschillende kleuren

Je dekbed en een laken sloop moeten wel een beetje combineren kwa kleur met elkaar, hierdoor heb je een perfect en leuk opgemaakt bed. Of je nu van zachte kleuren houdt, of felle kleuren mooi vindt bij smulderstextiel.be zit het allemaal in het assortiment. De maat van het laken moet gelijk zijn aan het formaat van je matras, vaak is een standaard matras twee meter lang en bij uitzonder langer. Een hoeslaken gebruik je om het matras te beschermen tegen vuil en stof, dit geldt ook voor een kussensloop bij een kussen.

Onder je deken

Een laken sloop kan voor meerdere functies dienen, om op je matras neer te leggen of onder je wollen deken. Ook lakens zijn er in verschillende leuke kleuren voor je bed, de verschillende zorgen ervoor dat je zelf het comfort ervan kunt bepalen. Flanel voelt lekker zacht aan, satijn is ook comfortabel maar heeft als extra dat het vocht opneemt. De verschillende lakens en slopen zijn er natuurlijk ook in kindermaten, en leuke vrolijke kleuren voor het kinderbed.