24 juni 2024

Wonen met Stijl

Wonen in een Stijlvolhuis | Tips en Ideëen

Een eiken blad op maat, hoe zit het eigenlijk met de diktes?

Wanneer u op zoek bent naar een eiken blad op maat dan moet u zeker een kijkje nemen op de website / webshop van EIKENvakman.nl. De mogelijkheden & toepassingen van onze eiken bladen zijn eindeloos. Natuurlijk is het TV meubelblad van eikenhout enorm populair, maar onze eiken bladen zijn ook ideaal geschikt voor het vervaardigen van een stoere stalen kast, een sfeervol bureaublad en/of een blad voor uw nieuwe salontafel / bijzettafel. Daarnaast worden onze eiken bladen veelvuldig gebruikt als wandplank / schap, of als wastafelblad. De mogelijkheden op het gebied van toepassingen zijn eindeloos. Wat uw wensen ook zijn, u vindt altijd een passend eiken blad bij EIKENvakman.nl! Maar hoe zit het nu precies met de diktes?

Bladdikte en het aantal ‘planklagen’, hoe werkt dit precies?

Een eiken blad is bij EIKENvakman.nl in diverse ‘diktes’ verkrijgbaar – van 2 cm tot en met 6 cm -, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen ‘1-laags’ en ‘meerlaags’ (2 of 3). 1-laags houdt in dat er sprake is van een massief blad waarbij de dikte 1 massieve plank(laag) betreft. Bij een meerlaags blad wordt de bladdikte gerealiseerd door 2 of meerdere planken die verlijmd worden. Zo vindt u bij EIKENvakman.nl een mooi massief 2-laags blad van 4 cm dik, bestaande uit 2 planklagen, en een ‘opgedikt’ (hol van binnen) 3-laags eikenhouten blad van 6 cm dik. In principe kunt u van de volgende spelregel uitgaan: Hoe dikker / massiever het blad en hoe minder ‘planklagen’, hoe duurder het blad is. Om toch een mooi robuust eiken blad van 6 cm dik voor een scherpe prijs aan te bieden is een opgedikt blad een goede optie. Daarnaast is een eiken blad dat meerlaags opgebouwd ook nog eens super sterk & stabiel!

Heeft u hier vragen over, of twijfelt u tussen bepaalde diktes en wilt u een gericht advies? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren medewerkers zijn u graag van dienst!